Contact: info@enbook.roTel: 316 30 10 06

0Item(s)

Nu aveți nici un produs în coș.

Căutați printre milioane de cărți în engleză de toate genurile

Product was successfully added to your shopping cart.

Termeni și condiții

Termeni și condiții generale ale companiei Yabyrinth s.r.l., Cod Unic de Înregistrare: 04268423, cu sediul în Provaznicka 438/7, Cheb

1. Preambul

Acești Termeni și Condiții Generale (denumite în continuare TCG) se aplică la achiziția din magazinul online http://www.enbook.ro/ si http://www.endisc.ro/, administrată de Roman Frajt. TCG reglementează relația dintre cumpărător și vânzător în domeniul vânzării de bunuri între Yabyrinth s.r.l.., Cod Unic de Înregistrare: 04268423, cu sediul în Provaznicka 438/7 , Cheb, Republica Cehă (denumit în continuare "Vânzător") și partenerii săi de afaceri (denumiți în continuare "Cumpărător").

Toate relațiile contractuale sunt încheiate în conformitate cu ordinea juridică a Republicii Cehe. Prin trimiterea comenzii, Cumpărătorul confirmă faptul că s-a familiarizat cu acești Termeni și condiții, din care face parte și procedura de reclamație, și este de acord cu ele.

2. Definiții
Vânzătorul este Yabyrinth s.r.l.,
Cod Unic de Înregistrare: 04268423, cu sediul în Provaznicka 438/7 , Cheb, Republica Cehă.
Cumpărătorul este un consumator sau un comerciant.

Un consumator este o persoană fizică care, atunci când încheie și îndeplinește un contract de achiziție cu vânzătorul, nu acționează în cadrul activității sale comerciale sau al altei activități economice sau în exercitarea independentă a profesiei sale. La începutul relației de afaceri, consumatorul transmite vânzătorului numai detaliile de contact necesare pentru buna executare a comenzii, eventual informațiile, pe care consumatorul dorește să le aibă trecute în documentele de achiziție.

Relațiile juridice dintre vânzător și consumator care nu sunt în mod expres reglementate de acești TCG sunt reglementate de Legea Nr. 40/1964 a Codului Civil și Legea Nr.634/1992 privind protecția consumatorilor, cu modificările și completările ulterioare, precum și reglementările aferente.

Comerciant înseamnă o persoană înregistrată în Registrul Comerțului (în principal o societate comercială), o persoană care desfășoară o activitate comercială pe baza unei licențe de comerț (comerciant înregistrat într-un registru comercial), o persoană care desfășoară activități comerciale sub licență necomercială în temeiul unor reglementări speciale (de exemplu, profesiile liberale cum ar fi avocat etc.) și o persoană care desfășoară producția agricolă și este înregistrată într-un regulament special.

Relațiile juridice dintre vânzător și cumpărător (cel din urmă fiind comerciant) care nu sunt reglementate în mod explicit de acești TCG sau de Contractul dintre vânzător și cumpărător, sunt reglementate de prevederile relevante ale Legii. nr. 513/1991 din Codul Comercial, cu modificările și completările ulterioare, precum și reglementările aferente.

Contractul individual dintre vânzător și cumpărător este superior termenilor și condițiilor.

3. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Orice utilizare a datelor cu caracter personal ale cumpărătorilor este reglementată de Legea nr. 101/2000 privind protecția datelor cu caracter personal, cu modificările ulterioare, precum și alte legi și reglementări aplicabile în Republica Cehă. Cumpărătorul, prin alegerea sa liberă (prin apăsarea butonului Comandă), indică faptul că este conștient de toate faptele de mai sus și este de acord cu prelucrarea ulterioară a datelor sale cu caracter personal în scopul activității acestui operator de e-shop.Furnizarea de date cu caracter personal este voluntară, aveți dreptul de a accesa datele și aveți dreptul de a vă fi protejate drepturile în măsura prevăzută de lege. Puteți oricând să vă revocați consimțământul în scris. Datele personale vor fi pe deplin protejate împotriva utilizării incorecte. Datele vor fi stocate și nu vor fi distribuite altor aplicații terțe. Dacă cumpărătorul dorește să corecteze datele personale prelucrate de către vânzător, acesta poate să solicite corectarea utilizând adresa de e-mail r.frajt@centrum.cz sau adresa poștală a vânzătorului menționată mai sus.

4. Comanda și încheierea contractului

Cumpărătorul are dreptul să comande bunurile de la vânzător prin sistemul de comandă al magazinului e-shop, eventual prin telefon.

Propunerea de încheiere a contractului de cumpărare constă în plasarea bunurilor oferite de către vânzător pe site, contractul de achiziție se face prin trimiterea comenzii, eventual prin comanda telefonică a cumpărătorului și prin acceptarea comenzii de către vânzător.Această acceptare din partea vânzătorului este confirmată imediat cu un e-mail informativ trimis cumpărătorului pe e-mailul specificat, dar confirmarea nu afectează crearea contractului.Contractul rezultat (inclusiv prețurile convenite) poate fi modificat sau anulat numai de comun acord a celor două părți sau din motive legale.

Acești TCG sunt întocmiți în limba română, iar contractul de achiziție poate fi încheiat în limba română. Un consumator care are reședința permanentă într-un stat membru al Uniunii Europene în afara teritoriului Republicii Cehe, care este cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene în afara teritoriului Republicii Cehe, prin confirmarea comenzii este de acord cu încheierea contractului de achiziție în limba română. Contractul de achiziție închisă este arhivat de către vânzător și este disponibil pentru cumpărător până la un an de la data semnării acestuia.

5. Prețul și plata

Oferta și prețurile listate de e-shop-ul vânzătorului sunt contractuale, finale, întotdeauna actualizate și valabile, pentru perioada în care sunt oferite de vânzător în magazinul electronic. Costurile de expediere sunt listate în secțiunea "Durata de livrare și termenii de livrare". Costul utilizării mijloacelor de comunicare la distanță este suportat de cumpărător. Prețul final calculat după completarea formularului de comandă include deja transportul. Prețul, în momentul încheierii contractului dintre vânzător și cumpărător este prețul care a fost stabilit pentru bunuri în momentul comandării bunurilor de către cumpărător. Un document fiscal bazat pe contractul de achiziție între vânzător și cumpărător servește și ca fișă de livrare. Cumpărătorul poate accepta bunurile numai după plata integrală, cu excepția cazului în care se convine altfel.

În cazul în care cumpărătorul efectuează o plată și vânzătorul nu este în măsură să asigure livrarea bunurilor sau livrarea la prețul convenit, vânzătorul va returna imediat suma plătită, cumpărătorului, în modul convenit. Termenul de returnare a banilor depinde de metoda de returnare aleasă, dar nu trebuie să depășească 30 de zile de la momentul producerii imposibilității.

În cazul unei erori tehnice evidente din partea vânzătorului, care este legată de afișare prețurilor bunurilor pe interfața web sau în timpul comenzii, vânzătorul nu este obligat să livreze cumpărătorului bunurile la acel preț eronat, chiar dacă cumpărătorul a primit confirmarea că această comandă a fost acceptată, în conformitate cu acești termeni și condiții. Cu toate acestea, vânzătorul va notifica cumpărătorul dacă prețul indicat pentru bunurile de pe interfața web sau în timpul comenzii nu sunt actualizate. În cazul în care cumpărătorul nu este de acord cu modificarea prețului, vânzătorul își rezervă dreptul de a se retrage din contractul de achiziție.

Cumpărătorul poate anula comenzile care nu au fost încă confirmate de vânzător prin telefon sau e-mail la numărul de telefon de contact sau adresa de e-mail a vânzătorului. Toate comenzile acceptate de vânzător sunt obligatorii. În cazul în care comanda nu este anulată înainte de expediere și va fi expediată, cumpărătorul poate fi obligat să ramburseze costurile aferente expedierii și returnării bunurilor cauzate de anularea comenzii.

Bunurile rămân în proprietatea vânzătorului, până când nu sunt complet achitate.

Vânzătorul acceptă următorii termeni de plată: plata în numerar la preluare, plata în avans prin transfer bancar, plata online prin card.

6. Durata livrării și termenii de livrare

Vânzătorul completează livrarea de bunuri prin predarea bunurilor cumpărătorului sau prin predarea bunurilor primului transportator, transferând astfel cumpărătorului și riscul de deteriorare a bunurilor. Timpul de livrare depinde de disponibilitatea produselor, de condițiile de plată și de condițiile de livrare. În cazuri normale, expediem bunurile în termen de 7 zile lucrătoare, după achitarea completă a prețului.

Perioada de livrare a bunurile care vor fi plătite de cumpărător la preluare, adică la livrare, începe de la data intrării în vigoare a contractului de achiziție. În cazul în care cumpărătorul alege o altă modalitate de plată decât plata bunurilor la momentul preluării, durata de livrare începe numai după achitarea integrală a prețului de cumpărare, adică prin creditarea sumei respective în contul vânzătorului.

De regulă, vânzătorul nu solicită un avans la prețul de cumpărare al bunurilor sau o plată similară. În cazuri justificate (în special pentru comenzi cu un preț total mai mare de 545 RON), el poate face acest lucru. Vânzătorul are dreptul să pretindă achitarea prețului integral al bunurilor înainte de a fi expediate sau predate cumpărătorului.

Dacă a fost aleasă modalitatea de plată în numerar la livrare, prețul se plătește la primirea bunurilor. Dacă modalitatea de plată, nu este plata în numerar, prețul de achiziție este scadent în termen de 14 zile lucrătoare de la încheierea contractului de achiziție. În cazul în care vânzătorul nu primește plata în contul său în termen de 14 zile, vânzătorul va anula comanda.

În cazul plății fără numerar, cumpărătorul este obligat să plătească prețul de achiziție al bunurilor și să menționeze simbolul variabil de plată. În cazul plății fără numerar, obligația cumpărătorului de a plăti prețul de cumpărare este îndeplinită atunci când suma corespunzătoare este creditată în contul vânzătorului.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza executarea comenzii dacă adresa primită este în mod clar dubioasă. Cu privire la acest refuz, vânzătorul va trimite informațiile pe adresa de e-mail a clientului. Dacă cumpărătorul nu își onorează în mod repetat obligația de a plăti și de a colecta bunurile comandate, vânzătorul are dreptul să suspende sau să respingă celelalte comenzi ale acestui cumpărător.

În cazul unui comenzi cu plata pe factură (numai pentru școli, biblioteci, instituții), vânzătorul își rezervă dreptul de a amâna comanda până când clientul a plătit pentru comanda anterioară.

Vânzătorul acceptă următorii termeni de livrare: Geis, Poșta Cehă, Coletăria.ro

În cazul în care bunurile sunt schimbate în termen de 14 zile de la cumpărarea lor, costurile de expediere vor fi percepute de cumpărător de fiecare dată când bunurile sunt expediate către cumpărător. În cazul returnării bunurilor către vânzător în termen de 14 zile, costul poștal va fi suportat de cumpărător.

7. Garanție și service

La vânzarea bunurilor de consum, perioada de garanție este de 24 de luni. Garanția nu se aplică la uzura cauzată de utilizarea obișnuită. Pentru articolele vândute la un preț mai mic, garanția nu se aplică defectelor pentru care prețul mai mic a fost negociat. În cazul în care elementul este utilizat, vânzătorul nu este responsabil pentru defectele care corespund gradului de utilizare sau uzurii pe care produsul la avut în momentul preluării de către cumpărător.

Pentru a solicita reparații sau înlocuiri pe durata garanției, este necesar să furnizați chitanța de achiziție. În cazul expedierii bunurilor către vânzător, bunurile trebuie să fie ambalate corespunzător pentru transport, astfel încât să se evite deteriorarea în timpul transportului. Vânzătorul nu oferă servicii post-garanție cumpărătorilor.

8. Procedura de reclamație

În cazul în care apare un defect în perioada de garanție, cumpărătorul, în funcție de natura defecțiunii, are următoarele drepturi la aplicarea garanției:

în cazul în care este posibil ca defectul să fie eliminat:

a) dreptul la o înlăturare gratuită și corectă a defectului, în timp util
b) dreptul de a face schimb de bunuri defecte sau părți defecte, în cazul în care acest lucru nu este disproporționat din cauza naturii defectului
c) în cazul imposibilității procedurilor menționate la literele a) și b), are dreptul la o reducere corespunzătoare a prețului de cumpărare sau la retragerea din contractul de achiziție

în cazul unui defect ireparabil:

a) dreptul de a schimba bunurile cu defecte sau de a se retrage din contractul de achiziție în cazul în care este posibil ca defectul să fie eliminat, însă cumpărătorul nu poate utiliza bunurile datorită apariției defectului și după reparație (adică bunurile au fost deja reclamate de 3 ori pentru același defect) sau pentru un număr mare de defecte
b) dreptul de a face schimb de bunuri defecte sau de a se retrage din contractul de achiziție dacă alte defecte sunt ireparabile și dacă cumpărătorul nu necesită înlocuirea articolului: a) dreptul la o reducere rezonabilă a prețului de cumpărare sau la retragerea din contractul de achiziție. Reclamațiile sunt adresate către vânzător.

Reclamațiile nu se aplică:

- dacă un defect sau un prejudiciu a fost dovedit prin utilizarea necorespunzătoare, contrar instrucțiunilor de utilizare și / sau alte abateri neautorizate, demonstrabile ale cumpărătorului

-pentru defectele cauzate de uzura normală a bunurilor de consum cu o anumită perioadă de utilizare în conformitate cu reglementările legale speciale, în cazul în care o astfel de cerere se aplică după expirarea acestei perioade de defecte cauzate de calamități naturale  

9. Rezilierea contractului

Datorită naturii contractului de achiziție prin intermediul comunicării la distanță, cumpărătorul care este consumatorul are dreptul să se retragă din prezentul contract fără nici o sancțiune în termen de 14 zile de la primirea bunurilor. În plus, cumpărătorul, care este consumatorul, are dreptul de a se retrage din contract în conformitate cu prevederile secțiunii 53 (7) și (8) din Legea nr. 40/164 din Codul civil, cu modificările și completările ulterioare. Cele de mai sus nu se aplică unui cumpărător care este un comerciant și încheie un contract de achiziție în legătură cu activitatea sa comercială. În cazul retragerii menționate mai sus, vânzătorul va trimite prețul de cumpărare în contul bancar al cumpărătorului, pe care cumpărătorul îl va oferi vânzătorului în acest scop.

Achizitorul are dreptul la restituirea sumei plătite pentru aceste bunuri (vânzătorul nu restituie suma plătită pentru ambalare, poștă sau livrare), cu condiția ca bunurile returnate să nu fie deteriorate sau afectate în alt mod, în cazul suporturilor multimedia și audio (CD, MC, CD-ROM), capacul din plastic nu trebuie deteriorat. Cumpărătorul livrează bunurile pe propria cheltuială la adresa vânzătorului.

Vânzătorul are dreptul să se retragă din contract în cazul în care cumpărătorul nu plătește întreaga sumă a prețului de cumpărare în termen de 14 zile de la data încheierii contractului de achiziționare.

10. Confidențialitate, cookie-uri și comunicări de afaceri

Protecția datelor cu caracter personal ale cumpărătorului, care este o persoană fizică, este prevăzută de Legea nr. 101/2000 privind protecția datelor cu caracter personal, cu modificările și completările ulterioare.

Cumpărătorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal: numele și prenumele, adresa rezidenței respectiv adresa de livrare, numărul de identificare, numărul de identificare fiscală, adresa de e-mail și numărul de telefon (în continuare denumite în mod colectiv „date cu caracter personal“).

Cumpărătorul este de acord cu prelucrarea datelor personale de către Vânzător în scopul realizării drepturilor și obligațiilor din Contractul de Achiziție și în scopul menținerii Contului de Utilizator. În cazul în care cumpărătorul nu alege altă opțiune, acesta este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către vânzător și în scopul transmiterii de informații și comunicări comerciale către cumpărător. Consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal în întregime în temeiul prezentului articol nu este o condiție care, în sine, ar face imposibilă încheierea unui contract de achiziție.

Cumpărătorul constată că este obligat să precizeze datele personale în mod corect și în mod sincer (atunci când se înregistrează, în contul său de utilizator, atunci când comandă de pe interfața web a magazinului) și să informeze vânzătorul cu privire la orice schimbare a datelor sale personale fără întârzieri nejustificate. Prin prelucrarea datelor personale ale cumpărătorului, vânzătorul poate autoriza o persoană terță ca prelucrător.

Pe lângă persoanele care transportă bunuri și care oferă servicii pentru o evaluare independentă a tranzacțiilor, datele personale nu vor fi transmise terților de către vânzător fără consimțământul prealabil al cumpărătorului.

Datele personale vor fi procesate pe o perioadă nedeterminată. Datele personale vor fi prelucrate în formă electronică într-o manieră automatizată sau într-o formă tipărită într-o manieră neautomatizată.

Cumpărătorul confirmă faptul că datele personale furnizate sunt exacte și că acesta a fost informat că este vorba despre o furnizare voluntară de date cu caracter personal.

În cazul în care cumpărătorul consideră că vânzătorul sau prelucrătorul (articolul 9) efectuează prelucrarea datelor sale personale contrar protecției vieții private și personale a cumpărătorului sau încălcând legea, mai ales dacă datele cu caracter personal sunt inexacte cu privire la scopul prelucrării, poate cere vânzătorului sau prelucrătorului să explice sau să elimine situația rezultată.

În cazul în care cumpărătorul solicită informații privind prelucrarea datelor sale cu caracter personal, vânzătorul este obligat să-i transmită aceste informații. Pentru a furniza informații în temeiul propoziției anterioare, vânzătorul are dreptul să solicite o compensație rezonabilă care să nu depășească costurile necesare furnizării informațiilor.

Cumpărătorul este de acord să i se trimită informații referitoare la bunurile, serviciile sau afacerea vânzătorului la adresa electronică a cumpărătorului și este, de asemenea, de acord să i se trimită anunțurile de vânzare la adresa electronică a cumpărătorului.

Cumpărătorul este de acord să stocheze așa-numitele cookie-uri pe calculatorul său. Dacă achiziția de pe site este posibilă și obligațiile vânzătorului în baza contractului de achiziție sunt îndeplinite fără așa-numitele cookie-uri de pe calculatorul cumpărătorului, cumpărătorul poate oricând să-și retragă consimțământul în conformitate cu teza precedentă.

 11. Dispoziții finale

Cumpărătorul se obligă să plătească toate costurile suportate de vânzător prin trimiterea memento-urilor și a costurilor asociate cu recuperarea oricăror creanțe.

Cumpărătorul recunoaște că vânzătorul este îndreptățit să-și încredințeze creanța contractului unui terț. Obligația reciprocă a părților contractului este reglementată de reglementările legale ale Republicii Cehe, în special Legea nr. 40/1964 din Codul civil, cu modificările ulterioare.În scopul contractării cu elementul internațional în conformitate cu articolul III. din Regulamentul nr. 593/2008 privind legea aplicabilă obligațiilor contractuale, adoptat de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene la 17 iunie 2008 (Roma I), că au ales legea aplicabilă contractului de achiziție și legea cehă excluzând utilizarea "Convenției ONU privind contractele de vânzare internațională a mărfurilor". Această alegere nu afectează articolului VI Roma I privind contractele încheiate cu consumatorii.

În cazul în care orice prevedere a acordului și / sau TCG este, va deveni sau va fi considerată ca fiind nevalabilă sau inaplicabilă, aceasta nu va afecta (în măsura maximă permisă de lege) valabilitatea și aplicabilitatea celorlalte prevederi ale contractului și / sau TCG. În astfel de cazuri, părțile contractante se angajează să înlocuiască o dispoziție nevalabilă sau neaplicabilă cu o dispoziție valabilă și executorie care, în măsura cea mai înaltă, va avea același înțeles și efect cu intenția dispoziției care urmează să fie înlocuită.

Din tutela legală, părțile contractului declară pentru cazurile de contractare cu un element internațional orice litigii (cu excepția litigiilor la care arbitrul are jurisdicție exclusivă și / sau în legătură cu acestea) sau după cazurile în care ar fi găsit printr-o hotărâre definitivă a instanței, că, în conformitate cu articolul 23 din Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială, nu există competența unui arbitru în temeiul acestui articol TCG, competența exclusivă a Tribunalului Districtual din Cheb pentru a decide orice și / sau eventuale litigii care decurg din contract și / sau TCG. Părțile contractante de asemenea încredințează competența exclusivă Tribunalului Districtual din Cheb pentru toate litigiile legate de Contract și TCG (cu excepția litigiilor la care arbitrul are jurisdicție exclusivă și / sau în legătură cu acestea).

Acești TCG devin efectivi și valabili la data de 22 aprilie 2015 și sunt, de asemenea, disponibile pe site-ul Web al Vânzătorului. Vânzătorul este autorizat să schimbe acești TCG în orice moment. TCG vor înceta să fie valabili și efectivi începând cu data intrării în vigoare a unor TCG noi.

SCRIEȚI-NE

Nu ați găsit răspunsul la întrebarea dvs.? Vreți să ne transmiteți ceva? Scrieți-ne!

Dacă ne oferiți un e-mail, vom încerca să vă oferim un răspuns satisfăcător.

De asemenea, ne puteți contacta la adresa de e-mail info@enbook.ro